Platforma robotyki RBTX jest już dostępna w 18 krajach

27 lipca, 2023

Wspierana przez firmę igus, platforma RBTX wciąż rozszerza oferty międzynarodowe, sprawiając, że Ekonomiczna Automatyzacja jest dostępna w dziesięciu dodatkowych krajach

Ekonomiczna Automatyzacja igus odzwierciedla determinację firmy w obniżaniu barier wejścia w erę automatyzacji. RBTX.com jest częścią tego wysiłku od 2019. Platforma robotyki pomaga zainteresowanym znaleźć odpowiednie rozwiązanie automatyzacji dla ich indywidualnej aplikacji tak łatwo, szybko i tanio, jak to tylko możliwe. Wcześniej RBTX było dostępne w ośmiu krajach. Teraz firma igus rozszerza asortyment i uruchamia platformę robotyki w dziesięciu dodatkowych krajach, a wkrótce w trzech kolejnych.

Aby zapewnić sobie konkurencyjność, coraz więcej firm automatyzuje swoje procesy. Jednak koszty inwestycji (zwykle wysokie) oraz brak specjalistycznej wiedzy nadal często stanowią w tym przeszkodę — zwłaszcza dla małych i średnich firm. To właśnie tutaj w grę wkracza RBTX wspierana przez firmę igus: oferta obejmuje platformę online dla ekonomicznych części robotów i kompletne rozwiązania, usługę zdalnej integracji RBTXpert oraz obszary testowe w różnych miejscach na całym świecie, gdzie planowane aplikacje klientów mogą być przetestowane na żywo przed zakupem. Wynika to z naszej zasady: „przetestuj, zanim zainwestujesz”. RBTX sprawia, że automatyzacja jest dostępna dla wszystkich — piekarni, laboratoriów farmaceutycznych i producentów oryginalnego wyposażenia samochodów. „Nasza platforma online RBTX znacznie się rozwinęła w ostatnim roku” — informuje Alexander Mühlens, szef działu technologii automatyzacji i robotyki w firmie igus. „Rozpoczęliśmy projekt w Niemczech w 2019. Ponieważ nasza oferta została dobrze przyjęta, a zapotrzebowanie stale rośnie, w ostatnich latach rozszerzyliśmy ofertę RBTX na Austrię, Francję, Wielką Brytanię, USA, Kanadę, Indie i Singapur. Wciąż jednak pracujemy nad aktywnością w innych krajach, aby sprawić, że Ekonomiczna Automatyzacja stanie się bardziej dostępna na całym świecie. Właśnie dlatego od tej pory oferujemy RBTX w kolejnych dziesięciu krajach: Polska, Szwajcaria, Dania, Włochy, Japonia, Chiny, Tajwan, Korea Południowa, Wietnam i Tajlandia. Wkrótce pojawią się trzy kolejne: Hiszpania, Brazylia i Turcja”.

Szybka integracja robotów z usługami zdalnymi rozkwita

Na RBTX.com, zainteresowani mają obecnie dostęp do ponad 300 indywidualnych komponentów robotyki od 78 producentów i ponad 150 kompletnych rozwiązań z rzeczywistych zastosowań — w tym gwarantowana kompatybilność sprzętu i oprogramowania. Rynek online oferuje również miejsce, w którym ludzie i roboty mogą się spotkać. W strefie testów dla klientów, mogą oni współpracować z RBTXpert w ramach usługi zdalnego integratora, aby sprawdzić wykonalność planowanej aplikacji. RBTXpert podczas rozmowy wideo udziela indywidualnych porad osobom zainteresowanym automatyzacją. „W samych Niemczech realizujemy do 30 projektów tygodniowo. Mamy również obszary testowe na miejscu w wielu innych krajach, dzięki czemu RBTXpert może zaoferować wsparcie w różnych językach i strefach czasowych” — stwierdza Alexander Mühlens. „Dzięki temu jeszcze więcej zainteresowanych na całym świecie ma bezpośredni dostęp do szerokiej gamy ekonomicznej robotyki.

Filename: PM0523-2.jpg

Filename: PM0523-PL – Platforma robotyki RBTX (1).docx